Lys upp ditt hem med takfönster!

När du ska genomföra en takläggning på din fastighet kan du samtidigt passa på att installera takfönster så att du får in mer ljus i din fastighet. Det finns flera olika takfönster att välja mellan vilket gör att de passar för alla typer av rum i din fastighet.

Att dagsljus är bra för hälsan är väl känt och därför väljer många att installera takfönster för att få in mer dagsljus i sin bostad och därmed få en ljusare och mer trivsam hemmiljö. 

Med dagens fönsterlösningar får vi in alldeles för lite ljus i våra bostäder men med ett takfönster kan man få en lösning som sprider ljus i hela rummet. Dessutom kan takfönster även bidra till ett bättre inomhusklimat under årets kallare månader. Om du planerar att lägga ett nytt tak kanske det kan vara idé att även planera för att också installera ett takfönster för att få in mer dagsljus i din bostad.

 

Länkarna i denna artikel går till Fönsterexperter, vår andra hemsida som riktar sig just mot fönsterbyte och fönsterinstallationer. Kontakta oss om du vill veta mer. 


När du vill installera takfönster i din fastighet

Många väljer att installera takfönster i ett vardagsrum för att få in ljus i rummets alla hörn vilket får rummet att se både mer trivsamt ut men också större ut. Att vistas i dagsljus även i sitt hem är en stor förmån under de mörkare månaderna då man inte är ute lika ofta som då det är varmt. Det bidrar till välmående och gör de som vistas i bostaden piggare.

En del väljer också att installera takfönster (länk till Fönsterexperter) i ett sovrum, vilket gör att de kan se på stjärnorna då de ska sova, men också i badrum vilket gör att tillvaron i badrummet blir mer rogivande. 

En annan fördel med att ha takfönster i badrum är att man kan få in ljus i badrummet samtidigt som takfönster bidrar till att ingen kan se in.

 

Olika typer av takfönster

Det finns många fördelar med takfönster, utöver att de släpper in ljus i rummet, som att de är insynsskyddade då inte förbipasserande eller grannar kan se in. 

 • Finns för både platt och lutande tak
  Ett takfönster kan installeras både på ett lutande tak men också ett platt tak (länk till fönsterexperter)
 • Med mörkläggningsskydd
  Om man vill mörklägga ett rum med takfönster, exempelvis om fönstret är installerat i ett sovrum, finns det olika solskydd att installera (länk till fönsterexperter) så att man kan täcka för fönstret då man ska sova under dagtid.
 • PVC (plast), aluminium eller träfönster
  Takfönster går att hitta i PVC, aluminium och som träfönster (länkar till Fönsterexperter)
 • Två- eller tre-glas fönster
  Man kan också välja om fönstren ska ha två-glas fönster eller tre-glas fönster (länk till Fönsterexperter). Det finns fönster som är öppningsbara men även fasta takfönster.

 

Installera takfönster i samband med takbyte

När du ska genomföra ett takbyte kan du samtidigt passa på att installera takfönster i din fastighet. Vid en takläggning kommer takets ytskikt att tas bort och då är det ett utmärkt tillfälle att såga upp för ett takfönster så att takläggaren sedan kan täta taket, även kring fönstret, och sedan lägga den nya takbeklädnaden. 

Att installera takfönster kräver en del kunskap och bör därför utföras av ett företag som är experter på fönster så arbetet blir hållbart och korrekt utfört.

 

Begär in offerter för din takläggning

När du ska lägga nytt tak, och eventuellt installera takfönster, ska du ta in offerter från flera företag så att du kan jämföra offerter för att hitta den leverantör som kan erbjuda bäst pris och bäst villkor.

Hos Takexperter kan du kostnadsfritt göra en offertförfrågan och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade takföretag i ditt närområde, oftast redan inom några timmar.

Endast granskade takläggare
Samtliga företag som lämnar offerter genom Takexperter är kontrollerade av oss så att de uppfyller de krav som ska ställas på ett takföretag. Vi kontrollerar bland annat att företagen innehar F-skattesedel, kvalificerad personal, goda recensioner och en ordnad ekonomi. Det gör att du slipper utföra egna kontroller och istället kan lägga tiden på att hitta den offert som erbjuder dig den bästa lösningen. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!