Vad kostar det att lägga om taket?

Att göra en takomläggning sker vanligtvis bara en gång per generation. När du ska lägga om taket uppstår en kostnad som påverkas av flera olika faktorer, som bland annat priset som du får från takläggarna. Här kan du läsa om vad det kostar att lägga om taket.

Ett tak har en livslängd på mellan 30-50 år men därefter är det säkrast att byta tak så att du inte riskerar att vatten eller fukt tränger in i fastigheten, om det inte redan har skett tidigare. Taket är en av fastighetens viktigaste byggnadsdelar som ska skydda mot väder och vind. Därför bör du inte slarva med underhåll eller vänta för länge innan du lägger om taket när det har uppnått sin livslängd.

 

Kostnaden för att lägga om taket

Att lägga om taket innebär vanligtvis en stor kostnad och därför är det många som drar på det så länge det går. Det är flera faktorer som påverkar din kostnad för att lägga om taket. Bland annat om du byter taket i tid så att inte fukt, röta och mögel har trängt in genom undertaket, för då kan du behöva byta ut undertaket också och kanske även andra delar av taket.

 

Har du tegelpannor finns det möjlighet att du kan återanvända dessa, om de inte är skadade, då de har en livslängd på upp till 100 år. Då slipper du kostnaden för en ny takbeklädnad. Du kan också byta till en billigare takbeklädnad, om inte fastigheten ligger i ett tätbebyggt område för då kan det krävas bygglov. Enklaste sättet att få ned kostnaden för din takomläggning är att ta in offerter från flera företag så att du kan välja det företag som har bäst pris.

Andra faktorer som påverkar priset

Ort där din fastighet ligger belägen. Priset kan skilja mellan olika delar i landet på grund av tillgången till takföretag, långa avstånd eller kommunala regler.

Om det krävs ställning eller maskiner för att genomföra takbytet.

Under vilken årstid arbetet utförs. Tak kan bytas året om men under vissa månader är risken för regn eller sträng kyla avgörande för om det krävs ytterligare arbete med att täcka in taket.

Takföretagets skicklighet och tillgång till utrustning.

Garantiåtaganden kan påverka priset då vissa företag sätter av en buffert för framtida garantiarbeten.

 

Beställ offerter från flera företag

När du har bestämt dig för att lägga om taket bör du ta in offerter från flera företag så att du kan finna det takföretag som kan erbjuda dig den bästa lösningen och det förmånligaste priset. Du kan använda dig av vår offerttjänst på Takexperter där du bara gör en kostnadsfri offertförfrågan och därefter får offerter från upp till fem stycken takföretag på din ort, utifrån samma underlag. Ofta tar det bara några timmar innan du får svar så att du sedan snabbt kan få offerter som du kan jämföra för att hitta den bästa leverantören av ditt nya tak.

 

Om Takexperter

På vår webbsajt Takexperter hittar du all information som du behöver inför att du ska lägga om taket. Här finns också en offerttjänst där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem kvalitetsgranskade takföretag i ditt närområde. Samtliga företag är granskade så att de uppfyller alla de krav som ska ställas på ett seriöst takföretag. Det innebär att då du anlitar ett företag som lämnat offert genom Takexperter så kan du vara trygg med att arbetet utförs säkert, korrekt och med högsta kvalitet. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!