Därför är det bra att jämföra offerter innan du ska byta tak

När du ska byta tak bör du ta in offerter från flera olika takföretag så att du kan jämföra offerter för att hitta den mest förmånligaste lösningen för ditt takbyte. Hos oss på Takexperter kan du kostnadsfritt erhålla upp till fem stycken offerter från kontrollerade takföretag i ditt närområde.

Om du är fastighetsägare så är du säkerligen väl medveten om att din fastighet behöver underhåll med tiden. Fasaden behöver målas, likaså fönster och husgrunden. Det få tänker på är att även taket behöver läggas om vart 30-40:e år, om det inte innan dess har inträffat något. 

Vanligast blir de flesta först medvetna om takets skick i samband med att taket läcker in vatten, vilket kan leda till dyrbara reparationer. Många väljer också att dra på en takomläggning därför att det kostar en del pengar. 

Om du begär in offerter från flera takföretag, genom exempelvis Takexperter, kan du enkelt jämföra offerter för att hitta den leverantör som erbjuder den bästa lösningen och det bästa priset.

 

Så här jämför du offerter då du ska byta tak

Till att börja med behöver du begära in offerter från flera takföretag så att du får ett bra underlag från varje företag så du kan jämföra offerter. Enklast är att göra en offertförfrågan hos oss på Takexperter. Då kan du redan inom några timmar få svar från upp till fem stycken kvalitetsgranskade takföretag i ditt närområde. När du erhållit offerter från takföretagen genom Takexperter kan du sedan jämföra de offerter du har fått.

 

Vår offerttjänst hos Takexperter är kostnadsfri samtidigt som du inte förbinder dig för något. Om du inte är nöjd med någon av de offerter du erhållit kan du tacka nej till samtliga företag utan att motivera varför.

 

Uppgifter i offerten du kan jämföra

Tänk på att när du gör en offertförfrågan så är det viktigt att du är tydlig och specificerar dina behov så att du får offerter som har likvärdiga uppgifter så att du enkelt kan jämföra. Givetvis kan det variera från person till person vad som påverkar sitt beslut i val av offert, men nedan är tips på vad du kan granska: 

 • Villkor
  Det är alltid viktigt att jämföra villkoren i offerterna, så som betalningsvillkor och vad som gäller vid om- och avbokning.
 • Ansvarsförsäkring
  Stäm alltid av med företaget att de innehar ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme. 
 • Vad ingår i priset
  Många kollar först på priset när de granskar offerter, vilket inte är fel. Men det är viktigt att kolla specifikationer och vilket material som ingår. 
 • Certifikat
  Stäm av med företagen att de innehar rätt certifikat med den tjänst du önskar få hjälp med.
 • Leveransvillkor och starttid
  Är du ute i god tid med planeringen brukar det gå bra att planera in ett projekt för takläggaren. Är du däremot ute i sista stund, kan det vara svårare. I sådant fall är det viktigt för dig att välja den takläggare som passar bäst med tidsplaneringen när du jämför offerter. 
 • Referenser
  Även om vi har stämt av att företaget har bra recensioner kan det vara bra att själv be om referenser från tidigare projekt. Det är alltid en extra trygghet.

Självklart ska du även jämföra de priser som du fått från varje företag så att du kan hitta det företag som kan erbjuda dig den bästa lösningen till det bästa priset.

 

Offerter från kvalitetsgranskade företag

De offerter du får genom vår offerttjänst hos Takexperter kommer från kvalitetsgranskade takföretag på din ort. Det innebär att vi har utfört noggranna kontroller av samtliga företag som lämnar offerter via vår tjänst. 

 • Vi kontrollerar bland annat att företaget innehar F-skattesedel, vilket är ett krav för att du ska kunna använda dig av ROT-avdrag, vilket ger dig 30 % reducerat pris på arbetskostnaderna. 
 • Vi har även kontrollerat att företaget har kvalificerad personal som har den kompetens som krävs för att utföra takarbeten. 
 • Andra saker som vi också har granskat är att företagen har en ordnad ekonomi så att de klarar av att fullfölja sitt uppdrag. 
 • Slutligen har vi också kontrollerat att företagen har fått bra recensioner från tidigare kunder. 

Det gör att när du anlitar ett företag som erbjudit dig en offert genom Takexperter så kan du vara säker på att det är ett kompetent och tryggt företag som du anlitar. Välkommen att läsa mer om vår kvalitetsgranskning av takföretagen

 

Om Takexperter

Takexperter är en hemsida som är framtagen av Smartproduktion i syfte att sammanlänka lokala takföretag med kunder på den lokala marknaden. Här kan du också finna all information som du behöver då det är dags att byta tak eller utföra förändringar av ditt tak. Vår kostnadsfria offerttjänst bidrar också till att du kan beställa och få upp till fem offerter från seriösa takföretag i ditt närområde, utan några förpliktelser.

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!