Endast granskade takföretag

Varför granskar vi företagen? För att du ska känna dig trygg med de offerter du får via oss på Takexperter! Här förklarar vi mer fördjupat hur granskningen går till, och ger även tips på vad du själv kan granska i offerterna.

Endast granskade takföretag

Trygghet är viktigt för oss på Takexperter. Därför granskar vi alla våra anslutna företag efter flera parametrar: 

 1. Utför arbetet enligt rådande branschregler
  Företagen vi samarbetar med intygar att de arbetar enligt rådande branschregler och lagar. Med det sagt rekommenderar vi alltid att stämma av så det företag du anlitar har rätt certifikat för just ditt projekt. 

  När det kommer till takläggare är det vanligt att man innehar certifikat för XX. 
 2. Stabil ekonomi
  Samtliga företag som mottar förfrågningar från oss har vi tagit ut en företagsupplysning på från UC AB Sverige. Där vi kontrollerar vi att företaget har tillräckligt stabil ekonomi, så att ett beställt projekt sannolikt kan genomföras utan risk för störningar på grund av ekonomiska problem. 
 3. F-skattesedel
  Att ett företag innehar F-skattesedel är ett krav för att du som privatperson ska ha möjlighet att nyttja ROT-avdraget. Alla företag vi samarbetar med har givetvis F-skattesede. 
 4. Bra recensioner
  Att titta på recensioner ger en bra uppfattning om hur ett företag sköter ett projekt, från början till slut. Har ett företag fler negativa recensioner, eller omdömen som tyder på dåligt utfört arbete, får de inte ta del av förfrågningar från oss. Källor för recensioner: Google recensionssystem, Reco, Hitta, Facebook (recensioner), Eniro samt Trustpilot.

Granskningen genomförs minst en gång årligen. Vid misstanke om större förändring inom bolaget eller om missnöjda kunder hör av sig till oss genomförs en ny granskning omgående.Att tänka på när du jämför offerter

Vad du väljer att fokusera på när du jämför offerter är helt upp till dig. För vissa personer är priset det viktigaste, medans det för andra är viktigt att projektet blir genomfört inom snar framtid. Nedan är några tips på vad du kan gå igenom: 

 • Villkor
  Det är alltid viktigt att jämföra villkoren i offerterna, så som betalningsvillkor och vad som gäller vid om- och avbokning.
 • Ansvarsförsäkring
  Stäm alltid av med takläggaren att de innehar ansvarsförsäkring om olyckan skulle vara framme. 
 • Vad som ingår i priset
  Många kollar först på priset när de granskar offerter, vilket inte är fel. Men det är viktigt att kolla specifikationer och vad som ingår. Om en takläggare har högre pris kan det exempelvis bero på att de erbjuder kostnadsfri service av produkten under några år - om något skulle hända. 
 • Certifikat
  Stäm av med takläggaren vad hen har för certifikat och att det överrensstämmer med den tjänst du önskar hjälp med.
 • Tidpunkt när projektet ska utföras
  Är du ute i god tid med planeringen brukar det gå väl att planera in ett projekt för takläggaren. Men är du ute i sista stund kan det vara svårare. I sådant fall är det viktigt för dig att välja den takläggare som passar bäst med tidsplaneringen när du jämför offerter. 
 • Referenser
  Även om vi har stämt av så företaget har bra recensioner kan det vara bra att själv be om referenser från tidigare projekt. Det är alltid en extra trygghet.

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!