Att tänka på när du ska lägga plåttak på förråd

När man ska lägga nytt tak på sitt förråd brukar de flesta välja en billig och lätt takbeklädnad. Många väljer att lägga plåttak på förrådet eftersom utbudet av plåtskivor är stort. Här kan du läsa om vad du bör tänka på då du ska lägga tak på ditt förråd.

Ska du bygga nytt förråd eller behöver du lägga om taket på ditt befintliga förråd går det oftast att välja ett billigare takmaterial. Ofta har ett förråd inte något innertak men även en takstomme som vanligtvis inte är lika kraftigt som för ett bostadshus. Då kan du välja att lägga plåttak som inte väger speciellt mycket och som samtidigt är relativt billigt att lägga. 

Plåttak kan du hitta i form av skivor i ett stort antal olika utföranden och i ett flertal olika prisklasser. Det gör att du har möjlighet att välja ett tak som i form och utseende blir snarlikt det tak som du har för din bostadsbyggnad.

Vill du få offerter för att lägga plåttak på ditt förråd? Klicka här! 

 

Att tänka på då du ska lägga plåttak på förråd

Till skillnad mot när du ska lägga plåttak på friggebod så är det många som väljer att inte ha ett innertak i ett förråd, framför allt om det är ett kallförråd. Detta för att avsaknaden av ett innertak gör att det blir en bra ventilation vid taket så att inte fukt får fäste. Dock bör du ändå tänka på att det ofta bildas en del kondensvatten under plåten vilket gör att det kan droppa in vatten i förrådet. 

Vill du vara säker på att det blir helt tätt kan du lägga råspont, takpapp som tätskikt och sedan sätta läkt innan du slutligen lägger plåtskivor på taket.

 

Anlita ett takföretag för att lägga plåttak på förrådet

Om du är lite händig och har den tid som krävs så går det bra att lägga plåttak på ditt förråd själv, om du inte ska ha innertak. 

Om du däremot vill ha ett innertak för att du exempelvis vill dra in värme i förrådet bör du anlita en professionell takläggare som kan hjälpa dig med att lägga ditt tak så att det blir helt tätt. Då kan du dessutom vara säker på att taket får en bra hållfasthet och en lång livslängd. Vanligtvis får du även får garantier på både material och arbete så att du kan vara trygg även efter att arbetet är klart.

 

Beställ offerter från granskade takföretag hos Takexperter

Om du vill få hjälp med att lägga plåttak på förråd kan du göra en offertförfrågan hos oss på Takexperter och få upp till fem offerter från kvalitetsgranskade takföretag på din ort. 

Samtliga företag som lämnar offerter genom Takexperter har genomgått kontroller så att de arbetar enligt rådande branschregler, har en ordnad ekonomi samt F-skattesedel. Det betyder att du inte behöver lägga din tid på att utföra tidskrävande kontroller utan istället kan lägga den på att jämföra offerter för att finna den bästa leverantören för ditt takprojekt.

 

Om Takexperter

Hemsidan Takexperter är en sida som vänder sig till alla som vill få mer information om hur man går tillväga då man ska lägga nytt tak. Här finns guider och annan information som gör att du får en större förståelse för takarbeten, vilket underlättar då du ska beställa offerter.

Genom vår offerttjänst ger vi lokala takföretag möjligheten att kunna finna kunder på den lokala marknaden. Samtidigt får du som är i behov av tak-tjänster hjälp med att finna ett takföretag i ditt närområde. Vår offerttjänst är kostnadsfri samtidigt som du inte förbinder dig för något. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!