Fördelar med taktvätt!

Är ditt tak svårt nedsmutsat kan du genomföra en taktvätt vilket inte bara bidrar till att din fastighet ser bättre utan även till att förlänga livslängden på ditt tak. Här kan du läsa mer om fördelarna med att tvätta ditt tak.

Ett nedsmutsat tak drar inte bara ned utseendet för din fastighet utan kan också bryta ned takpannor eller vara en bra grogrund för rost på plåttak. Därför bör du med jämna mellanrum genomföra en taktvätt, kanske i samband med att du målar om ditt tak.

 

Många fördelar med att utföra en taktvätt

Ett tak samlar på sig en hel del avlagringar med åren som skapar en miljö där alger, lava och annan växtlighet frodas. Detta bidrar till att takbeklädnaden utsätts för påfrestningar som i sin tur kan leda till att fukt tränger igenom så att det uppstår röta i träläkten.

 

  • När du tvättar ditt tak får du bort alger, lava och andra föroreningar som kan vara till skada för din takbeklädnad och som på sikt kan leda till fuktskador.
  • Ditt tak får en längre livslängd, vilket är lönsamt över tid.
  • Ett rent tak bidrar till att höja utseendet för din fastighet.
  • Med en rengöring av ditt tak får du ett bra underlag för målning.

 

Tänk på att en taktvätt av exempelvis plåttak och tak med betongpannor kan leda till att lös färg tvättas bort. Det gör att du kan behöva måla om taket efter en tvätt.

 

Begär in offerter för din taktvätt

Om du planerar att tvätta ditt tak kan du vända dig till oss på Takexperter som har en offerttjänst där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade takföretag i ditt närområde. Då kan du enkelt jämföra offerter för att finna bäst pris för din takrengöring. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!