Fördelar med att måla om taket

När du vill genomföra en takmålning för att förlänga livslängden på ditt tak bör du anlita ett takföretag som har professionella hantverkare som kan utföra arbetet säkert, korrekt och med högsta kvalitet. Läs om fördelarna med att måla om ditt tak här.

Har du ett plåttak eller ett tak som är klätt med betongpannor behöver du genomföra en takmålning med jämna mellanrum för att taket ska få en längre livslängd och se bra ut. Genom att underhålla ditt tak löpande minskar du risken för skador på taket som annars kan leda till att fukt tränger in bakom din takbeklädnad.

 

Fördelar med takmålning

Att lägga om taket är ett kostsamt projekt. Genom att löpande underhålla sitt tak genom att utföra en taktvätt för att få bort smuts och växtlighet och sedan utför en takmålning så förlänger du livslängden på ditt tak.

 

  • Genom att rengöra ditt tak och därefter måla om taket så leder det till att skadliga växter som alger eller lava inte lika lätt får fäste på ditt tak.
  • Ett nymålat tak skyddar din takbeklädnad mot skador som exempelvis rost på ett plåttak. Det ger även betongpannor ett skydd så att de inte vittrar sönder lika enkelt.
  • Snö glider lättare av ett behandlat tak.
  • Genom en takmålning så bidrar taket till att höja din fastighets utseende.

 

Anlita professionellt takföretag för din takmålning

Hos oss på Takexperter kan du hitta all information du behöver kring tak. Här finns också en offerttjänst där du kostnadsfritt kan göra en offertförfrågan och få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade takföretag på din ort. Samtliga företag är kontrollerade av oss så att de uppfyller alla krav som ska ställas på ett seriöst takföretag. Det innebär att du kan vara trygg då du accepterar en offert genom oss på Takexperter. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!