Hur du anlitar en kompetent takläggare tryggt och säkert

Taket är en av husets viktigaste byggnadsdelar. Därför är det viktigt att anlita takläggare som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra arbetet på ett säkert sätt med ett perfekt resultat. Här kan du läsa om hur du hittar kompetenta takläggare på din ort.

Är det dags att lägga om ditt tak bör du alltid anlita utbildade och erfarna takläggare så att arbetet blir utfört korrekt, säkert och med högsta kvalitet. Det är framför allt viktigt om du vill få ett tak med optimal hållfasthet och en maximal livslängd.

 

Det är viktigt att anlita professionella takläggare

När du ska genomföra en takomläggning bör du anlita takläggare som har den kompetens och erfarenhet som krävs för att arbetet ska utföras på ett säkert sätt. Det innebär att de takläggare som du anlitar ska ha kunskap om hur de lägger ett tätskikt så att taket blir helt tätt. De bör också ha yrkeserfarenhet då det kommer till att sätta läkt och lägga takbeklädnaden så att du får arbetet utfört med högsta kvalitet. Ska du lägga nytt plåttak bör du anlita yrkesutbildade plåtslagare som har den plåthantverkskunskap som krävs för att lägga plåttak med ett perfekt resultat.

 

Anlita ett seriöst takföretag

Det är inte bara viktigt att de hantverkare som utför arbetet med din takomläggning är kvalificerade för arbetet utan även att företaget uppfyller de krav som ska ställas på ett kompetent och seriöst takföretag. Det innebär att det företag som du anlitar för att lägga om ditt tak ska inneha F-skattebevis, ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring. Annars kan du som ägare av fastigheten själv bli ersättningsskyldig om det inträffar en olycka som innebär skador på egendom eller personskador. Dessutom är F-skattesedel ett krav om du vill använda dig av ROT-avdrag så att du kan göra ett skatteavdrag motsvarande 30 % av takföretagets arbetskostnader.

 

Så här går du tillväga för att anlita ett tryggt takföretag

När du ska lägga om ditt tak bör du ta in offerter från flera takföretag. Då kan du jämföra offerter så du kan hitta det företag som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset. Hos oss på Takexperter kan du kostnadsfritt få offerter från upp till fem stycken kvalitetsgranskade takföretag i ditt närområde. Samtliga företag som lämnar offerter genom Takexperter har genomgått vår kvalitetskontroll vilket innebär att företagen uppfyller alla de krav som ska ställas på ett seriöst takföretag. Det gör att då du anlitar ett företag som lämnat offert genom oss på Takexperter kan du vara trygg med att det är ett företag som utför arbetet korrekt och med högsta kvalitet.

 

Utöver att du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan så kan du även hos oss på Takexperter hitta all den information som du behöver då du planerar att genomföra en trygg och säker takomläggning på din fastighet. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!