Vad kostar det att ändra taklutning på en fastighet?

Vill du frigöra maximalt utrymme på övervåningen i din fastighet kan du välja att ändra taklutning. Kostnaden för att ändra taklutning på ditt hus varierar beroende på hur stora förändringar du vill göra. Här kan du läsa mer om vad som påverkar kostnaden för att ändra taklutning.

Vill du ändra din taklutning för att få en mindre lutning på taket så att du kan få mer utrymme att inreda på ovanvåningen så går det att lösa. Hur stort projekt det är och vad kostnaden blir beror helt på hur stort ingrepp du vill göra. I vissa fall går det att bygga om taket och återanvända takbeklädnaden medan det i andra fall kanske krävs nya takstolar och ny takbeklädnad och då kostar det också betydligt mer.

 

Att ändra taklutning har en kostnad som börjar på cirka 100 000 kronor, vid en mindre ombyggnad, upp till 500 000 kronor, eller mer, för större takprojekt. 


För att få en exakt kostnad för att ändra taklutning på din fastighet kan du beställa offerter från kontrollerade takföretag hos Takexperter, kostnadsfritt och utan förpliktelser.

 

Att ändra taklutning

Den vanligaste anledningen till att man vill ändra taklutning på sin fastighet är för att man vill få mer bostadsutrymme genom att inreda övervåningen. Har man ett sadeltak med kraftig lutning är utrymmet på ovanvåningen begränsat. Då kan man välja att höja takets sidor upp mot den befintliga taknocken. Man kan också välja att bygga om taket från ett sadeltak till exempelvis ett mansardtak, vilket gör att man kan använda större delen av utrymmet på övervåningen.

 

För att bygga om sitt tak krävs det i många fall att man har bygglov, vilket du behöver ansöka om hos kommunens byggnadsnämnd.

 

Anlita ett professionellt takföretag genom Takexperter

Att ändra taklutning på din fastighet kan innebära ett större ingrepp på taket och bör därför utföras av yrkesutbildade hantverkare. Hos oss på Takexperter kan du göra en offertförfrågan och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade takföretag på din ort. 

Samtliga takföretag som lämnar offerter genom Takexperter har genomgått kontroller så att de har F-skattesedel (för ROT-avdrag), välskött ekonomi samt arbetar enligt rådande branschregler. Det innebär att du själv slipper kontrollera företagen. Istället kan du direkt jämföra offerter för att hitta den leverantör som erbjuder den bästa och mest förmånligaste lösningen för ditt takprojekt. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!