Behöver man anlita byggstäd efter en takomläggning?

Vid en takomläggning så är det mycket byggavfall som ska hanteras samtidigt som det också blir mycket damm och annan smuts som sprids på platsen. Här kan du läsa mer om varför det kan vara smidigt att anlita ett städföretag för byggstädning då man ska byta tak.

När man utför en takomläggning eller ska byta tak så behöver man riva bort det gamla taket och sedan lägga nytt. Det innebär att det blir en hel del avfall och smuts som behöver hanteras som exempelvis att städa bort och transportera den gamla takbeklädnaden till återvinning.

Vid varje byggarbetsplats finns det också generellt avfall som samlas på gården, inne i fastigheten och kanske på andra platser runt omkring arbetsplatsen.

Om man själv vill kunna fokusera på takomläggningen så kan man anlita en professionell städfirma som utför en byggstädning enligt de önskemål man har.

 

Vad innefattar en byggstädning?

  • En byggstädning innebär att du får hjälp med att städa bort slipdamm, sågspån, byggavfall och allt annat som sprids i samband med att man utför ett byggprojekt. 
  • En byggstädning kan utföras löpande efter olika byggmoment, inför besiktningar då en hantverksgrupp är klar men också efter att projektet är avslutat. 
  • De städare som utför en byggstädning vet hur alla typer av avfall ska hanteras samtidigt som de också bär skyddsutrustning så att de inte skadar sig på skärvor, spikar eller annat farligt byggavfall.

 

Byggstädning vid en takomläggning

När man utför en takomläggning blir det mycket byggavfall. Bland annat ska den gamla takbeklädnaden rivas bort som kan bestå av takpannor eller plåt men också läkt och takpapp. Det blir ofta mycket avfall som samlas på taket, på marken nedanför och som sprids runt omkring på byggarbetsplatsen. 

Genom att anlita en städfirma för professionell byggstädning så får du hjälp med att städa upp i samband med en takomläggning. Vid en byggstädning så hanteras även farligt byggavfall som plåt med skarpa kanter, takpannor som är spruckna och annat avfall på ett säkert sätt. 

Efter en byggstädning så transporteras också allt byggavfall iväg för återvinning enligt kommunens riktlinjer.

 

Anlita ett takföretag för din takomläggning

Är det dags att genomföra en takomläggning så kan du hos Takexperter erhålla upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade takföretag i ditt närområde. Vår offerttjänst är kostnadsfri samtidigt som du inte förbinder dig för något.

Samtliga företag som lämnar offerter är kontrollerade av oss så att de uppfyller alla de krav som du kan förvänta dig av ett seriöst takföretag. Genom att jämföra offerter från fler företag får du möjligheten att kunna hitta det företag på din ort som kan erbjuda dig den bästa lösningen för ditt takbyte. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!