Vanliga frågor

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna om vår offerttjänst och frågor kopplat till takläggning. Du kan givetvis även alltid kontakta oss, så berättar vi mer!

Fem frågor om Takexperter

 • Kostar tjänsten något?
  Nej, att skicka in en offertförfrågan kostar ingenting. Även offerterna du får från takläggare är helt kostnadsfria.
 • Hur lång tid tar det att få svar?
  Vanligtvis tar det 24-48 timmar. Det beror dock på vilket landskap du befinner dig i samt om det är högsäsong för takläggarna och de då har mer att göra. 
 • Måste jag välja en av offerterna jag mottar?
  Nej, tjänsten är utan köpkrav och känns ingen av offerterna bra kan du självfallet tacka nej till samtliga.
 • Får jag offert direkt?
  Det beror omfattningen på ditt projekt. Ofta kan du få ett indikationspris redan i första skedet, men för att kunna ge en skräddarsydd offert brukar takläggarna vilja komma ut och göra en kontroll på plats. 
 • Vem kan använda Takexperter?
  Kortfattat alla som söker hjälp med ett takprojekt. Våra anslutna företag arbetar mot privatpersoner så väl som företag och bostadsrättsföreningar. 

Vanliga frågor om takbyte

När det är dags att lägga om taket, eller när du ska bygga nytt, kommer det ofta upp många frågetecken. Nedan är några vanliga frågor, klicka på respektive länk för att läsa mer! 

Inför ditt takbyte


Budget och bygglov


Hur sker er granskning av takföretagen? 

Trygghet är viktigt för oss på Takexperter. Därför granskar vi alla våra anslutna företag efter flera parametrar. Nedan förklarar vi hur granskningen går till! 

 1. Utför arbetet enligt rådande branschregler
  Företagen vi samarbetar med intygar att de arbetar enligt rådande branschregler och lagar. Med det sagt rekommenderar vi alltid att stämma av så det företag du anlitar har rätt certifikat för just ditt projekt. 

  När det kommer till takläggare är det vanligt att man innehar certifikat för XX. 
 2. Stabil ekonomi
  Samtliga företag som mottar förfrågningar från oss har vi tagit ut en företagsupplysning på från UC AB Sverige. Där vi kontrollerar vi att företaget har tillräckligt stabil ekonomi, så att ett beställt projekt sannolikt kan genomföras utan risk för störningar på grund av ekonomiska problem. 
 3. F-skattesedel
  Att ett företag innehar F-skattesedel är ett krav för att du som privatperson ska ha möjlighet att nyttja ROT-avdraget. Alla företag vi samarbetar med har givetvis F-skattesede. 
 4. Bra recensioner
  Att titta på recensioner ger en bra uppfattning om hur ett företag sköter ett projekt, från början till slut. Har ett företag fler negativa recensioner, eller omdömen som tyder på dåligt utfört arbete, får de inte ta del av förfrågningar från oss. Källor för recensioner: Google recensionssystem, Reco, Hitta, Facebook (recensioner), Eniro samt Trustpilot.

Granskningen genomförs minst en gång årligen. Vid misstanke om större förändring inom bolaget eller om missnöjda kunder hör av sig till oss genomförs en ny granskning omgående.Övriga frågor

Har du fortfarande frågor är du självfallet välkommen att kontakta oss - vi hjälper dig gärna! Vi tror på hög service och har därför helt uteslutit långa köer och automatiska telefonsvarare. När du ringer till oss svarar vi direkt! Har du en specifik fråga gällande tak, kan vi stämma av med våra takexperter och återkomma till dig inom kort. 

Få upp till 5 offerter från granskade takläggare

Fyll i vårt enkla formulär för att få offerter från upp till fem stycken granskade takläggare. Inkludera gärna en beskrivning för fler och bättre svar. Offerterna du får är helt kostnadsfria och endast från kvalitetsgranskade takläggare - så att du kan känna dig trygg!